DBP management

Living Quarter op weg naar Korea

DBP Management heeft meegewerkt aan de Living Quarter (LQ) voor het Aasta Hansteen project van Statoil. O.a. Cost Control en Engineering Management is gedaan door DBP Management BV.
Naast DBP Management heeft ook Reg Dab Recruitment Services manpower geleverd aan het engineerings team en heeft The Badger Company o.a. het 3D design in PDMS gedaan.
 

Bij de Mammoet Heavy Lift Terminal in Schiedam is maandag een 3.200 ton zware, acht verdiepingen tellende accommodatiemodule opgeladen op het zware-ladingvaartuig Swan van Dockwise. De bijzondere module is een project van onze het Rotterdamse CKT Projects (voorheen Hertrel Offshore) en is in opdracht van Statoil gebouwd voor het Noorse Aasta Hansteen gas- en condensaatproductieplatform.


De Nederlandse offshore-industrie heeft volgens kenners een hoogstandje geleverd met het ontwerp en de bouw van deze 60 meter lange, 25 meter brede en 38 meter hoge accommodatiemodule die woonruimte biedt aan 108 mensen. Behalve hutten voor de offshorewerkers bevat de module ook een groot restaurant met keuken, een ziekenboeg, liften, vergaderruimten, kantoren, een controlekamer en een fitness-, en recreatieruimte. En bij het grote aluminium helikopterdek bovenop de module staat een miniverkeerstoren. Verder wordt de module voorzien van drie grote vrijeval-reddingboten.


De module is ontworpen en gebouwd conform de zeer strenge Noorse NORSOK-eisen die door opdrachtgever Statoil worden gehanteerd voor de inzet in poolgebieden. Er zijn maar weinig bedrijven in de wereld die volgens deze normen complexe installaties kunnen ontwerpen en bouwen. CKT Projects heeft twee jaar gewerkt aan het ontwerp, de aanschaf van alle benodigde onderdelen en de bouw. Dit heeft enkele honderden mensen werk opgeleverd. De bouw en loadout-operatie heeft plaatsgehad bij Mammoet in Schiedam.

Transport en installatie

De megamodule van CKT Projects gaat naar de werf van Hyundai Heavy Industries in Zuid-Korea. Daar worden de 195 meter lange cilindervormige romp, met een gewicht van 47.000 ton en een diameter van 50 meter, alsmede de 22.000 ton wegende topsidemodule gebouwd. Op deze werf wordt de woonmodule samengevoegd met de topsidemodule, die een grote installatie omvat voor de productie van gas en condensaat uit het Aasta Hansteen-veld. In 2016 worden beide grote platformdelen door Boskalis-dochter Dockwise naar een Noors fjord getransporteerd. Het vlaggenschip van deze rederij, de Dockwise Vanguard, zal de romp horizontaal hiernaar toe brengen. Eenmaal ter plekke wordt de romp gelost, rechtop gezet en geballast, zodat alleen de top nog boven water zal uitsteken.

De White Marlin van Dockwise zal op haar beurt de topsidemodule naar Noorwegen brengen. In de fjord wordt hierna een unieke float-over operatie uitgevoerd om de topside op de romp te kunnen zetten. Dockwise gaat hiervoor twee S-klasse zwaar-transportschepen inzetten die als een soort megacatamaran (dual barge float-over) de topside van de White Marlin overnemen en deze via de float-over-methode op de romp installeren.
First oil wordt verwacht medio 2017.Gepubliceerd op: 02-12-2015 Share this:


Vacancies


Search Vacancie


Kaasmakerstraat 40
3194 DJ Hoogvliet
The Netherlands

Mauritslaan 49
kantoor 7.1.22
6129 EL Urmond
The Netherlands

T +31 (0)10 433 58 29
E info@dbpmanagement.com
privacy statement medewerkers - privacy statement niet medewerkers