DBP management

Grootste schip ter wereld afgebouwd in Rotterdam

Het grootste schip ter wereld, dat in Zuid-Korea is gebouwd, wordt in de Rotterdamse haven afgemonteerd. Eigenaar en ontwerper Allseas van de Pieter Schelte en het Havenbedrijf Rotterdam hebben daartoe een overeenkomst gesloten, maakte het Havenbedrijf bekend. Het is de bedoeling dat het schip eind dit jaar in Nederland arriveert.

Het megaschip is met 382 meter niet het langste ter wereld, maar dat wordt volgens een woordvoerder gecompenseerd door de enorme breedte van het vaartuig: 124 meter. Het schip heeft een dubbele boeg en is speciaal ontworpen voor het installeren en weghalen van grote olie- en gasplatforms op zee. Allseas, een groot toeleverancier aan de olie- en gasmarkt, rust het schip ook uit voor het leggen van grote pijpleidingen.

Het afmonteren van de Pieter Schelte vindt plaats op het binnenmeer van de Tweede Maasvlakte. Speciaal voor het schip wordt daar een put gebaggerd. In de Rotterdamse haven zullen de 65 meter lange balken van het hefsysteem worden geïnstalleerd. De hijsbalken worden in Italië gebouwd en komen per schip naar Nederland.

Allard Castelein, topman van het Havenbedrijf Rotterdam, noemt de komst van de Pieter Schelte een geweldige stimulans voor de maritieme industrie. De werkzaamheden zorgen naar verwachting voor veel extra omzet voor het bedrijfsleven in de regio.

Het schip is vernoemd naar de in 1981 overleden Pieter Schelte Heerema. Hij was de oprichter en topman van scheepsbouwer Heerema. In de Tweede Wereldoorlog was Heerema officier van de Waffen-SS. Hij stond bekend als een overtuigd antisemiet en anticommunist. Na de oorlog werd hij gearresteerd. Na zijn vrijlating in 1947 vertrok hij naar Venezuela, van waaruit hij zijn imperium opbouwde. In 1961 keerde Heerema terug in Nederland.

http://youtu.be/zVWtNn42-D4Gepubliceerd op: 12-07-2014 Share this:


Vacancies


Search Vacancie


Kaasmakerstraat 40
3194 DJ Hoogvliet
The Netherlands

Mauritslaan 49
kantoor 7.1.22
6129 EL Urmond
The Netherlands

T +31 (0)10 433 58 29
E info@dbpmanagement.com
privacy statement medewerkers - privacy statement niet medewerkers