DBP management

'Nederland onder koplopers in nucleaire veiligheid'

Borssele

Nederland loopt voorop in de beveiliging van radioactieve materialen en wil die kennis graag delen als organisator van de Nuclear Security Summit in Den Haag.

Dat zegt Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV), tegen NU.nl in een vooruitblik op de top in de Hofstad.

DBP Management is trots dat ze hebben meegewerkt aan nucleaire veiligheidsprojecten in Nederland in de afgelopen jaren. Mede hierdoor behoord Nederland tot de koplopers qua nucleaire beveiliging.

Op de NSS-top staat het wereldwijd terugdringen van radioactief materiaal en de beveiliging tegen nucleair terrorisme op de agenda. Vooral op dat laatste gebied is Nederland een van de koplopers. Dat is kennis die tijdens de top gedeeld kan worden, stelt Schoof.
"Rondom detectie en beveiliging wordt heel veel informatie gedeeld en er wordt met een flink aantal internationale organisaties samengewerkt. Bijvoorbeeld met het atoomagentschap IAEA, dat de boekhouding verzorgt, zodat we weten waar het materiaal is en gericht gezocht kan worden als er iets vermist wordt.
 
Volledig artikel:
http://www.nu.nl/nss/3732596/nederland-koplopers-in-nucleaire-veiligheid.htmlGepubliceerd op: 23-03-2014 Share this:


Vacancies


Search Vacancie


Kaasmakerstraat 40
3194 DJ Hoogvliet
The Netherlands

Mauritslaan 49
kantoor 7.1.22
6129 EL Urmond
The Netherlands

T +31 (0)10 433 58 29
E info@dbpmanagement.com
privacy statement medewerkers - privacy statement niet medewerkers